Instalco breddar sig mot gruvindustrin

2021-11-18

Instalco breddar sitt industriella erbjudande genom förvärv av MRM Mining AB och EPS Sweden AB i Gällivare. Bolagens tjänster riktar sig mot gruvindustrin respektive tekniska underhållsarbeten i arktisk miljö.

Den gemensamma omsättningen för de två bolagen uppgick det senaste verksamhetsåret till cirka 75 miljoner.

- Genom förvärven av MRM Mining och EPS Sweden bryter vi ny mark inom Instalco och breddar oss mot en ny och mycket intressant marknad för oss i nordligaste Sverige. Det innebär en möjlighet för oss att erbjuda tjänster inom infrastrukturområdet och den växande marknaden i norr, säger Robin Boheman, vd i Instalco.

MRM Mining är en helhetsleverantör av industritjänster som installation och service med gruvindustrin som huvudmarknad. Bland de större kunderna finns ABB, Boliden, LKAB och Vattenfall. EPS Sweden är specialister på tekniska underhållsarbeten i krävande miljö och de samarbetar bland annat med eldistributionsbolag, banverk och trafikverk. Kundbasen utgörs bland annat av PEAB, Boliden, ELTEL, LKAB och Vattenfall.

- Vi ser med tillförsikt fram emot att bli en del av Instalco och ta in vår kompetens och kundbas i koncernen. Samtidigt är det en stor möjlighet för att vidareutveckla våra två bolag, säger Mattias Nilsson vd i MRM Mining.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i MRM Mining AB och EPS Sweden AB med tillträde 17 november.