Instalco etablerar sig i Tammerfors och Seinäjoki i Finland

2017-12-20

Instalco fortsätter att växa i Finland genom förvärv av Jalasjärven Vesijohtoliike Kannosto Oy och LVI-Talo Kannosto Oy (”Kannosto-bolagen”). Bolagen är verksamma inom VS och ventilation i områdena kring Tammerfors och Seinäjoki. 

Jalasjärven Vesijohtoliike Kannosto grundades 1954 av Mauri Kannosto och ägs idag av hans son Ossi Kannosto och barnbarn Vesa, Matti och Janne Kannosto. De sistnämnda grundade LVI-Talo Kannosto 1991. Utöver att erbjuda installation och service inom VS och ventilation driver bolagen även varsin butik. För verksamhetsåret 2017 förväntas den gemensamma omsättningen uppgå till cirka 42 miljoner kronor, varav cirka hälften avser installationsprojekt.

- Med Kannosto-bolagen etablerar vi Instalco i de spännande regionerna kring Tammerfors och Seinäjoki. Förvärven går i linje med våra tillväxtambitioner i Finland liksom vår strategi att köpa bolag med god ekonomi, moget ledarskap och stark lokalanknytning, säger Robin Boheman, affärsutvecklingschef och affärsområdesansvarig för Finland på Instalco.

Bröderna Kannosto kommer fortsätta att arbeta bolagen efter förvärvet.

- Vi är mycket glada att bli del av Instalco. I över 60 år har vi levererat våra tjänster i Tammerfors och Seinäjoki, och med Instalco får vi utmärkta förutsättningar att stärka verksamheterna ytterligare. Nu blir vi en del av ett större sammanhang, samtidigt som vi får behålla vår lokala identitet och våra relationer. Vi ser också goda möjligheter att ge våra medarbetare ytterligare utvecklingsmöjligheter med hjälp av Instalcos delning av best practice och utbildningsprogram, säger Vesa Kannosto.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Kannosto-bolagen med tillträde den 20 december 2017.