Instalco får nordligaste uppdraget hittills

2020-05-28

Instalco har fått sitt hittills nordligaste projekt. Det är dotterbolaget Teknisk Ventilasjon som fått förfrågan av HENT att vara med och bygga en ny skola i Setermoen i Bardu kommun norr om Narvik. Projektet gäller uppförande av ventilationsanläggning.

Instalco består av ett 70-tal bolag i Norden som alla är lokalt starka varumärken på sina respektive orter. Flera av bolagen arbetar också brett nationellt som exempelvis Teknisk Ventilasjon i Trondheim som nu ska utföra installationer i Nordnorge.

- Vi har sedan tidigare att långt och nära samarbete med HENT och vi är glada över att nu genomföra det här gemensamma skolprojektet. Under många år har Bardu kommun väntat på möjligheten att bygga en helt ny skolanläggning vilken vi är stolta över att vara delaktig i, säger Olav Selbekk, vd på Teknisk Ventilasjon.

Den nya skolan som ligger tio mil norr om Narvik kommer att bli cirka 9 500 kvadratmeter för grundskolenivå med tillhörande utomhusområde. Bygget har högt ställda miljökrav och skolbyggnaden ska uppfylla passivhusstandard.

Projekteringsarbetet är inlett och projektet beräknas vara färdigt hösten 2021.

Teknisk Ventilasjon har samtidigt ytterligare tre pågående skolprojekt tillsammans med HENT. Det gäller nybyggnation av den Svanenmärkta Gimse skola i Melhus, Huseby skola i Trondheim och Narvik Ungdomsskole. Vid samtliga ansvarar Teknisk Ventilasjon för installation av ventilationssystem.