Instalco får nytt uppdrag vid kontor och logistikcenter

2023-12-14

Instalcobolaget Insta El i Malmö har fått uppdrag att utföra projektering och installation av el vid bygget av Axis Opera, ett nytt kontor och logistikcenter på Brunnshög i Lund. Avtalet har ordervärde på cirka 65 miljoner kronor för Instalco.

I uppdraget som är en totalentreprenad ingår all el i byggnaden som exempelvis högspänning, kraft, belysning, säkerhetssystem, datanätverk och brandlarm.

- Det här är ett spännande, stort och installationstätt projekt som vi nu har inlett. Vi har stor erfarenhet av liknande projekt och vi ser fram emot ett tätt samarbete med Skanska i projektet, säger Jonas Nilsson, vd Insta El.

Kontorshuset Axis Opera ska byggas vid Axis nuvarande kontor dit företaget ska flytta sitt logistikcenter. Byggnaden ska bli sju våningar hög och omfatta drygt 27 500 kvadratmeter. Stor vikt läggs vid att skapa en trivsam arbetsmiljö och långsiktig hållbarhet. Avsikten är att projektet ska certifieras som ett Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt samt enligt Miljöbyggnad silver och Miljöbyggnad guld avseende energi.

Projekteringen har inletts och projektet ska vara färdigställt sommaren 2026. Beställare är Skanska och slutkund är Axis Opera AB.

Insta El i Malmö inriktar sig på el-, tele- och säkerhetsarbeten med tyngdpunkt på totalentreprenader och projekt i samverkan.