Instalco förvärvar anrika Lidingö Elektriska

2021-12-17

Instalco växer inom el-området i Stockholm genom förvärv av Lidingö Elektriska AB grundat 1933. Genom förvärvet stärks serviceutbudet i Stockholmsområdet.

Lidingö Elektriska är ett anrikt familjeföretag som startade på 1920-talet och sedan 1933 drivs under namnet Lidingö Elektriska. Bolaget har ett starkt lokalt varumärke med 16 anställda. Senaste verksamhetsåret var omsättningen 27 miljoner.

- Lidingö Elektriska är ett mindre ägarlett elföretag som är mycket starka på deras lokala marknad och är stora på service inom el. Instalco har sedan tidigare en stark position inom el-entreprenader i Stockholm och Lidingö Elektriska blir ett mycket bra komplement där, säger Tobias Eriksson, affärsområdeschef Instalco Stockholm.

Bolaget är specialiserade på elinstallationer, elprojektering, belysning, värme, golvvärme och laddstationer till offentlig förvaltning, företag och privatpersoner.

- Vi ser fram emot att bli en del av Instalco med de synergier och utvecklingsmöjligheter som erbjuds. Samtidigt får vi behålla vår identitet, kultur och varumärket vilket är viktigt för oss, säger Christina Sevebo, vd i Lidingö Elektriska.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Lidingö Elektriska AB med tillträde 17 december.