Instalco förvärvar Blomquist-koncernen

2021-10-22

Instalco förvärvar Blomquist-koncernen i Bollnäs med omsättning på cirka 160 miljoner. Blomquist-koncernen med 80 anställda tillhandahåller tjänster främst inom värme, kyla och ventilation och verksamheten bedrivs i huvudsak i Hälsingland.

Blomquist-koncernen bildades 2004 och består i dag av fem verksamheter. Gruppen har med åren växt till en stark och stabil aktör i Hälsingland med omnejd.

- Blomquist har ett stort nätverk och gott rykte i regionen. De kommer att passa väl i Instalco-familjen och kunna samverka med våra övriga bolag, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr.

Inom Blomquist-gruppen finns även två butiker vid namn Bad & Värme, en i Bollnäs och en i Söderhamn samt en affärsdel som bedriver brunnsborrning.

- Vi är glada att nu gå in i Instalco och ser en mängd möjligheter för att utveckla vår affärsverksamhet ännu mer, säger Andreas Eriksson och Johan Blomquist, vd i Blomquist-koncernen.

Instalco förvärvar 100% av aktierna i Blomquist Rör AB (inklusive Vågbro Rör AB), Blomquist Ventilation AB, Blomquist Kylteknik AB, Energibrunnar Nord AB (inklusive Gävle Brunnsborrning AB).