Instalco förvärvar Elkontakt i Borås

2017-11-13

Instalco har ingått avtal om förvärv av Elkontakt i Borås AB och stärker sitt erbjudande inom elområdet.

Elkontakt har sitt huvudkontor i Borås med verksamhet i Göteborg, Stockholm, Borås och i Skåneregionen. Bolaget grundades 1999 av Rickard Ärlig och har sedan starten haft en god organisk tillväxt och lönsamhet. För verksamhetsåret som avslutades i augusti 2017 uppgick omsättningen till cirka 200 miljoner kronor. Säljare är Elkontakt Invest i Borås AB.

Elkontakt har idag ca 80 anställda och är en totalleverantör av installationer inom el, tele och data. Bolaget är specialister på installationer vid nybyggnationer, främst av logistikcenters, lager- och produktionshallar samt lägenheter.

- Elkontakt är ett mycket fint bolag och genom förvärvet fortsätter vi vår strategi att växa med högt specialiserade enheter. Särskilt intressant med Elkontakt är deras specialkunskap kring logistikcenters, säger Instalcos VD Per Sjöstrand.

Elkontakts grundare och VD Rickard Ärlig kommer att vara kvar i sin roll för bolaget.

- Vi har byggt upp och drivit Elkontakt under snart 20 års tid. I och med inträdet i Instalco ser vi fram emot att vara en del i en större grupp som både kommer att gynna oss och de andra dotterbolagen i koncernen, säger Rickard Ärlig, VD för Elkontakt.