Instalco tar nytt steg inom industriområdet

2020-11-26

Instalco fortsätter att utvidga sitt verksamhetsområde industri genom förvärv av High Pressure Welding Sweden AB. Bolaget med säte i Sundsvall är specialiserade på tyngre industriinstallationer och genom förvärvet stärker Instalco också sin ställning längs Norrlandskusten.

HP Welding utför installationer av processutrustning för industrin samt konstruktion, tillverkning och svetsning och montage av pannor och rörledningar. För verksamhetsåret 2018/2019 uppgick omsättningen till cirka 90 miljoner.

- Förvärvet av HP Welding är ett första steg mot att bli multidisciplinära i Sundsvall och längs den delen av Norrlandskusten. Breddningen av vårt industriområde är också ett viktigt strategiskt steg där HP Welding blir en viktig del inom Instalco, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Norr.

HP Welding utför bland annat underhåll av värmekraftverk samt konstruktion och tillverkning av pannanläggningar, montage av högtrycksrörledningar och stålkonstruktioner. Bolaget grundades 2004 och har 20 anställda. De största kunderna är Boliden, SCA, Mondi och Valmet. HP Welding utför tjänster med fokus längs Norrlandskusten men också genom underentreprenörer över hela Europa.

- Att ingå i en stor koncern som Instalco blir ett lyft för oss och en möjlighet att utveckla vår verksamhet. Jag ser också fram emot att vara med och utvidga industriområdet inom Instalco, säger Jerker Sjöström, vd på HP Welding.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i High Pressure Welding Sweden AB med tillträde 25 november.