Instalco tar position inom el i Södermanland

2019-04-04

Instalco förvärvar AB El & Säkerhet Sörmland i Katrineholm. Instalco stärker genom förvärvet sin position inom el i Södermanland.

El & Säkerhet som bildades 2006 arbetar med installationer och service främst inom el och tele men även inom datanätverk, larm samt lås- och passagesystem. Bolaget har totalt ett 80-tal medarbetare och en omsättning på cirka 110 miljoner.

- Södermanland med Mälardalen är en intressant marknad. Genom det här strategiska förvärvet tar vi en ny position inom el- och säkerhetsområdet här. Det är en välskött och stabil verksamhet med en bra ledning som vill fortsätta att utveckla bolaget inom Instalco, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig Instalco Väst.

El & Säkerhet har Mälardalen som huvudsakligt verksamhetsområde med kontor i Katrineholm, Nyköping och Flen. Bolagets kunder är företag och enskilda fastighetsägare samt aktörer inom offentliga sektorn. Bland kunderna finns bland andra Peab, NCC och HMB.

Bolaget drivs idag av ägarna Lars Gunnar och Mats Källung som kommer att vara kvar i sina roller.

- Genom att bli en del av Instalco kommer vi att kunna utveckla vår verksamhet på flera sätt. Vi ser fram emot samarbetet och synergierna med de andra bolagen och projekten inom Instalco, säger Lars Gunnar, vd på El och Säkerhet.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i AB El & Säkerhet Sörmland med tillträde idag 4 april.