Instalco växer ytterligare i Östergötland

2018-10-15

Instalco fortsätter att växa i Östergötland genom förvärv av Motala Ströms Installations AB. MSI med huvudkontor i Motala är verksamt främst inom installation och service av el och VS.

MSI grundades 1941 och har idag vuxit till ett företag med flera verksamheter från el och VS till entreprenader och handel inom larm, teleteknik och järn. För verksamhetsåret 2017/18 uppgick omsättningen till cirka 97 miljoner.

- Förvärvet av MSI gör att vi fortsätter expansionen i Östergötland och vårt affärsområde Väst. MSI har verkat många år inom installationsbranschen och har gedigen erfarenhet och är specialister inom sina områden. De är också ett mycket bra komplement till våra nuvarande bolag i regionen, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig Instalco Väst.

Bolaget består av fyra dotterbolag vilka samtliga ingår i förvärvet; MSI El, MSI Rör, MSI Järn och Larm och Larm & Teleteknik i Motala AB.

MSI El har en stark plattform och position i Östergötland och arbetar både med installation och service inom offentlig och privat sektor och MSI Rör bedriver VS-verksamhet främst i Motala och Vadstena. Larm & Teleteknik arbetar med installation och säkerhet inom larmområdet och MSI Järn är en järnhandel med fokus på verktyg för byggnation och trädgård.

MSI med sina 80 anställda ägs av flera bolag och privatpersoner där Peter Bengtsson är VD och största ägare. Han kommer att fortsätta sin roll i bolaget.

- Under en lång tid har vi byggt upp MSI till att vara en av Mellansveriges främsta totalleverantörer av installations- och servicetjänster. Nu är det dags att ta nästa steg i utvecklingen genom att bli en del av Instalco. Vi har en stark lokal anknytning i Östergötland och vår ambition är att fortsätta att utvecklas och att växa i Instalco, säger Peter Bengtsson, VD på MSI.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i MSI med tillträde idag den 15 oktober 2018.