Ohmegi får kontorsuppdrag i Hammarby Sjöstad

2018-12-19

Instalcobolaget Ohmegi har fått förtroendet att delta i byggnationen av Skanskas nya kontorsfastigheter Sthlm 01 och Sthlm 04 i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Uppdraget gäller utförandeentreprenad av elarbeten i projektet Sthlm New där de båda fastigheterna ingår. Ordervärdet är 60 miljoner.

Fastigheten Sthlm 01 ska bli ett höghus med 27 våningar till största delen bestående av kontorslokaler. Sthlm 04 blir ett 12-våningshus med garage och teknikutrymmen. Totalt handlar det om en lokalyta på 35 000 kvadratmeter.

Kontorshusen är en del av Skanskas satsning i Hammarby Sjöstad med kontorsområdet Sthlm New Creative Business Spaces som när det är klart ska rymma mer än 6 000 arbetsplatser. Sthlm 01 kommer att bli den mest karakteristiska byggnaden och ett av Stockholms högsta byggnader

- Det här projektet med ett 100 meter högt hus kommer att bli ett nytt landmärke i Stockholm. Vi är glada över att ha fått förtroendet att utföra viktiga installationer i ett av Skanskas prestigeprojekt som det här, säger Fredrik Ifwer, VD på Ohmegi.

Ohmegi startar sina installationsarbeten i projektet Sthlm New i början av 2019 och ska vara klara i slutet av 2020.