VD Robin Boheman: ”Den ökade diversifieringen har gett oss större motståndskraft”

2023-10-31

Aktieanalytiker Markus Almerud på Erik Penser Bank intervjuar Instalcos VD Robin Boheman i Penser Play. Här de diskuterar marknaden, den ökande diversifieringen i Instalcos mix, Instalcos fokus på medelstora projekt, förvärvsmarknaden och vad som driver marginalerna samt kassaflödena just nu.

-En ökad diversifiering är något vi har jobbat intensivt med de senaste åren för att bli ett mer motståndskraftigt bolag, som exempelvis per ett mer naturligt sätt kan hantera konjunktursvängningar som nu. Just inom installationsbranschen har vi ganska lätt att ställa om mot nya kundsegment och geografier om så behövs, säger Robin Boheman.

-Förra kvartalet nämnde vi den kortsiktiga osäkerheten på marknaden. Trots detta är jag glad att kunna säga att den sista månaden av Q3 slutade starkt för oss. För kvartalet rapporterar vi genomgående förbättringar jämfört med för ett år sedan: Omsättningstillväxt både organiskt och genom förvärv, förbättrad EBITA-marginal och ett väsentligt förbättrat kassaflöde summerar kvartalet.

Se intervjun:
https://www.youtube.com/watch?v=J_tB0Gt5s7Q